Dollerup Bakker og Hald Sø

lørdag den 6. november


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexdSovilWGBceJFX_ACS-4Ioap1FFyHFot5MHb-V7qzw2AxA/viewform

UDSOLGT

Dollerup Bakker

Dollerup Bakker ligger smukt i området syd for Viborg og de stejle bakker ender mod vest ned i Hald Sø. Det er et områder der oser af gammel dansk kulturhistorie fra Middelalderen.

Bakkerne er overvejende hedelandskab. De senere år har der været igangsat en større genopretning af området, så det nu fremstår næsten som i Middelalderen.

Området har en stor højdeforskel, og der løber flere vandrestier op og ned, så pulsen kommer op, når man bevæger sig rundt. Udsigten er storslået.

Hald Sø

Hald Sø ligger neden for Dollerup Bakker. Søen er dannet fra istiden af en gigantisk isklump. Hald Sø er Danmarks 3. dybeste sø med sine 31 m på det dybeste sted. Søen er omkranset af gamle bøgetræer, hvor løvet flere steder hænger ud over søen. Meget smukt.

De omkringliggende åer, kilder og vandløb forsyner søen med 1.000 liter vand hvert sekund. Imponerende. Søen blev fredet i 1942.

Området omkring Hald Sø spillede en stor rolle i Middelalderen, hvor herremænd gjorde oprør mod Valdemar Atterdag, og herefter blev dræbt. Det er historien om Niels Bugge.

Historiens vingesus udfoldes mangfoldigt i området med masser af begivenheder.

En vandring i dette område er en oplevelse, og man har masser af synsindtryk med sig hjem herfra.

Årstiden

På denne tid flammer løvet flot overalt i brun, gul og orange.

  • Dato: lørdag den 6. november

  • Start: Hotel Egeskoven

  • Slut: Hotel Egeskoven

  • Distance: ca. 20 km

  • Sværhedsgrad: Middel (kuperet terræn)

  • Pris: 30 kr. der betales ved tilmelding

Turbetingelser: Læs mere....

Til sjællændere
Skøn skøn overnatning tæt på Viborg kan anvises

Det med småt, læs mere.....
ToiletterDer er ikke toiletter undervejs.
Mæt, varm og tørMedbring vand, mad, kaffe på termoen og noget at sidde på i frokostpausen. Turen kan gennemføres med et par gode vandresko. Sørg for varm påklædning - hue og vanter, da det sikkert er koldt på denne tur. .